Home / Fizică / Câmp gravitaţional

Câmp gravitaţional


Câmpul gravitaţional este, prin definiţie, singurul câmp care poate modifica viteza liniară a unui corp neutru din punct de vedere electric. Restul câmpurilor sunt consecinţe ale variaţiei câmpului gravitaţional.

Într-un câmp gravitaţional constant derivata vitezei liniare este constantă. Dacă derivata vitezei liniare nu este constantă, atunci câmpul gravitaţional nu este constant.

Un corp care nu se roteşte produce câmp gravitaţional staţionar. Se pare că un corp care se roteşte în jurul axei sale, produce un câmp gravitaţional variabil, ce poate fi echivalat cu o coexistenţă între un câmp gravitaţional staţionar şi un câmp magnetic staţionar.
-[Tatonări]
-(1103281055) Câmpul gravitaţional apare acolo unde variază impulsuri. Impulsurile tind să fie constante, deci câmpurile gravitaţionale tind să dispară. Trebuie să modelăm cumva o mulţime (câmp) de impulsuri ca să putem modela şi câmpul gravitaţional produs de acea mulţime de particule. O stea este un câmp vectorial de impulsuri. Deci, putem modela o mulţime de impulsuri printr-un câmp vectorial. Interesant este că se păstrează şi aici proprietatea câmpului vectorial conform căreia intensitatea câmpului este mai mare acolo unde este mai mare densitatea liniilor sale. Deci, există o legătură între unghiul dintre linii şi intensitatea câmpului, căci există o legătură între unghiul dintre linii şi densitatea lor.

(1911050502)
  • Putem interpreta gravitația ca fiind cauza care menține separată prezența energiei de absența ei. Pentru ca într-un loc să existe mai multă energie decât în alt loc, este necesar ca o cauză să aducă și să mențină acea energie în acel loc, opunându-se astfel tendinței naturale de uniformizare a energiilor.
  • Mai putem interpreta gravitația ca fiind cauza care duce la apariția fluctuațiilor de echilibru.
-[/Tatonări]
-[Ipoteze]
-(1103281659) Probabil, un câmp gravitaţional uniform este nul.
-[/Ipoteze]
-





     RSS of this page

    Written by:   Version:   Edited By:   Modified

    Un contor din 31 martie 2010

    contoare                                        
    contoare