Atom


Certitudini
-(1010271303) În Fizica elicoidală atomul este o noțiune ceva mai diferită decât în Fizica actuală.


Întrebări

Presupuneri
-(1010271312) Atomul nu poate fi descoperit în stare liberă. În stare liberă există doar moleculele. Atomii au necompensat un parametru dinamic, motiv pentru care tind să se combine în molecule. Ei sunt văzuți în individualitate doar pentru momente scurte de timp, înainte de a se combina cu un alt atom.
-(1010271538) Interesant este că nici moleculele nu au toți parametrii dinamici compensați, doar că timpul de combinare este mai lung sau are loc la forțe mici, la temperaturi mici. Combinarea depinde de temperatură. La temperaturi mari gasim molecule cu atomi din ce în ce mai puțin numeroși. Dacă temperatura crește și mai mult, se scindează și atomii în componentele lor electrice.
-(1010271601) Trebuie văzut de ce atomii sunt neutri din punct de vedere electric. Mai precis, trebuie văzut care este parametrul dinamic compensat în cazul atomilor din moment ce ei apar ca fiind neutri electric. Am impresia că neutralitatea nu este completă, căci sarcina electrică este un parametru ce nu poate fi eliminat complet.
-(1010271605) Inelonul care merge rectiliniu are toți parametrii dinamici compensați. Deci, el nu mai tinde să se combine cu nimic și nu produce niciun câmp în exterior.     RSS of this page

    Written by:   Version:   Edited By:   Modified

    Un contor din 31 martie 2010

    contoare                                        
    contoare