Home / Satelit

Satelit


Se numeşte satelit orice corp care descrie o elice în jurul altui corp. Această noţiune este relativă, depinzând de corpul la care raportăm satelitul. În Fizica elicoidală, orice corp este un satelit.
-Putem asocia un ordin satelitului, căci fiecare satelit poate avea şi el sateliţi la rândul său. Deci, ordinul unui satelit se stabileşte prin convenţie. Dacă un satelit are ordinul 0 atunci el nu este un satelit pentru alte corpuri şi se deplasează rectiliniu. Un satelit de ordinul 1 este satelit ce se deplasează pe o elice în jurul unui satelit de ordinul 0. Prin recurenţă, un satelit de ordinul n descrie o elice în jurul unui satelit de ordinul n-1.
-Satelitul de ordinul 1 descrie o elice de ordinul 1, iar satelitul de ordinul 2 descrie o elice de ordinul 2, adică o curbă de precesie constantă.

Este posibil ca satelitul de ordin inferior să fie nematerial. De exemplu, un sistem binar de stele cu masă egală se roteşte în jurul unui centru comun imaginar, nematerial.
-Ar fi interesant de observat dacă nu cumva orice satelit este, în ultimă instanţă, imaginar, nematerial.

-Se pare că putem postula că trecerea unui satelit de la un ordin la altul se face cu transfer de cuante de energie.
-Trebuie concretizat aceasta pentru atomul de hidrogen. Şi trebuie văzut cum ajung la spectrul său.
-Putem observa că momentul cinetic propriu al electronului trebuie să fie din ce în ce mai mare pentru ordine din ce în ce mai mari. De aceea, putem interpreta că energia electronului este dată de faptul că este mai mare momentul său cinetic propriu.



     RSS of this page

    Author: Abel Cavaşi   Version: 1.8   Last Edited By: Abel Cavaşi   Modified: 14 Jan 2012

    Un contor din 31 martie 2010

    contoare                                        
    contoare